utorok 3. júna 2014

Lesné škôlkovo - ľudské telo

Dnešok by asi najlepšie vystihol termín - pohoda lesná. Neviem presne, čo boli tie pravé ingrediencie, možno to, že sme sa nenechali odradiť mrholením a hneď sme vyrazili von, možno to, že sme sa nechali viac ťahať nápadmi detí a realizovali sme, čo ich len napadlo, napríklad aj veľkú pavúčiu sieť medzi stromami a možno sa už len lepšie poznáme - a tak bol dnešok taký kľudný a radostný aj bez slnka.
Začali sme malou oslavu, keďže sme mali prvý krát hneď dve meninové oslávenkyne - Lenku a Nelinku. Dostali korunky a pohojdanie v deke s ich obľúbenou pesničkou.


Téma dňa bolo ľudské telo, ale keďže sme dali prednosť improvizácii s deťmi pred pripraveným programom, nie všetky aktivity sa ho aj naozaj týkali.

Najskôr sme si vytvorili malé strašidielka na ruku, nakreslili sme tváričku...


Potom sme tváričky nakreslili a nalepili aj na stromy...


Pomerali sme miery svojho tela motúzikmi...


A z motúzikov nakoniec vznikla jedna pavučina pre obrieho pavúka medzi stromami...


A deti pavúci v ňom chytali obriu mušku - Zuzku...


Skákali sme v kalužiach, aj mimo nich...


Hrali sa na schovávačku a naháňačku tak dlho, až sme už boli celkom hladní a príjemne zničení. Tak rýchlo naspäť do herne na dobré ovocie a muffinky. Z tepla herne sme pozorovali divé zvieratá...


A skúšali na rôznych materiáloch náš hmat, skúmali sme rôzne vône v tajomných krabičkách a obkreslili si celé telo, vyzdobili ho šatami. Škoda, že došla baterka na fotoaparáte, určite by bolo čo zdokumentovať.



Musím však povedať, že z detí sa stáva pohodová parta, čo prichádza s vlastnými výbornými nápadmi na zábavu. Budem sa opakovať, ale teším sa už teraz na ďalší utorok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára